Zamieszczone przez flyski
Nie grzejący fotel kierowcy w OII
Zwiń
X
-
lukiTagi: Brak
-
-
Witam wszystkich
Na początek chciał bym podziękować kolegom którzy podesłali mi schematy grzanych foteli i Webasto do OII
Bez nich nic bym nie zdziałał
Webasto już grzeje fotele niestety tak na 51%
Mój problem polega na tym że nie grzeje lewy fotel kierowcy
Objaw jest następujący
Jak ustawie włącznik świateł na auto to władcza się podgrzewanie fotela na 1-2 min potem się wyłącza bez względu jak jest ustawiony regulator mocy grzania E94
Prawy fotel działa normalnie w każdym położeniu włącznika
Pierwsze pomysł uszkodzony przekaźnik pod prawym fotelem pasażera wymieniłem na inny używany - Objaw identycznie taki sam
Drugie pomysł uszkodzony panel sterowania ( zamontowany od GVwersja climatic z webasto, ac i podgrzewanymi fotelami ) po wyciągnięciu złacza T20b z sterownika lewy fotel nie działa prawy po przełączeni włączania świateł na pozycje auto zaczyna grzać na ok. 1-2 min
Ciekawostak:
W schematach sterownik climatic oznaczony jest jako J301 a po podłączenia vag-coa wykrywa mi J255 a mam na pewno climatica
Trzecie podejrzenie to złe podłączenie przewodu w złączu 12b/1 ( złącze C ) bordnetz ale według schematu tu jest ok.
jak się okazało że z bordnetz wychodzi napięcie 12V bez względu jak się ustawia przełącznik świateł w momencie przełączenia stacyjki
bordnetz jest od Passata 3C jeśli mógł bym prosić kogoś o sprawdzenie połączenia pomiędzy bortnezem a sterownikiem grzanych foteli może tu się coś krzaczy
jeśli ktoś miał podobną sytuacje lub ma jeszcze jakiś pomysł proszę o informacje
-
Komentarz