Nie grzejący fotel kierowcy w OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaszrock
    Classic
    • 2009
    • 10

Zamieszczone przez flyski
    ale z wiatrakiem jest na 100% coś nie tak, w klimatronicu powinien chodzić mały cały czas po włączeniu klimy.
    niekoniecznie - prawdopodobnie brak czynnika może powodować wyłączenie klimy i wentylatora. Jeżeli będzie czynnik - to na pewno ma chodzić. mmaarcin2, Umyj jeszcze przestrzeń między chłodnicami koniecznie i wymień filtr skraplacza (jak potrafią). Brak chłodzenia czynnika też może powodować wyłączanie klimy. Jak nie pomoże serwis klimy to zajmij się wiatrakiem.
    luki
  • erazmuzz
    Classic
    • 2008
    • 33

Witam wszystkich

Na początek chciał bym podziękować kolegom którzy podesłali mi schematy grzanych foteli i Webasto do OII
    Bez nich nic bym nie zdziałał

Webasto już grzeje fotele niestety tak na 51%

Mój problem polega na tym że nie grzeje lewy fotel kierowcy
    Objaw jest następujący
    Jak ustawie włącznik świateł na auto to władcza się podgrzewanie fotela na 1-2 min potem się wyłącza bez względu jak jest ustawiony regulator mocy grzania E94
    Prawy fotel działa normalnie w każdym położeniu włącznika

Pierwsze pomysł uszkodzony przekaźnik pod prawym fotelem pasażera wymieniłem na inny używany - Objaw identycznie taki sam

Drugie pomysł uszkodzony panel sterowania ( zamontowany od GVwersja climatic z webasto, ac i podgrzewanymi fotelami ) po wyciągnięciu złacza T20b z sterownika lewy fotel nie działa prawy po przełączeni włączania świateł na pozycje auto zaczyna grzać na ok. 1-2 min

Ciekawostak:
    W schematach sterownik climatic oznaczony jest jako J301 a po podłączenia vag-coa wykrywa mi J255 a mam na pewno climatica

Trzecie podejrzenie to złe podłączenie przewodu w złączu 12b/1 ( złącze C ) bordnetz ale według schematu tu jest ok.
    jak się okazało że z bordnetz wychodzi napięcie 12V bez względu jak się ustawia przełącznik świateł w momencie przełączenia stacyjki

bordnetz jest od Passata 3C jeśli mógł bym prosić kogoś o sprawdzenie połączenia pomiędzy bortnezem a sterownikiem grzanych foteli może tu się coś krzaczy

jeśli ktoś miał podobną sytuacje lub ma jeszcze jakiś pomysł proszę o informacje

Komentarz

Pracuję...